Jesse Puljujärven kausi on lähtenyt pahasti alakanttiin, joten kiekkopiireissä puheeksi on noussut 20-vuotiaan hyökkääjän kehityksen täydellinen tyssääminen.

Puljujärvi aloitti kauden Todd McLellanin luotsaaman Edmonton Oilersin alaisuudessa, mutta joutui heikkojen esitystensä takia nopeasti farmin puolelle. Nuori kiekkolupaus sai kuitenkin farmissa hieman tulosta aikaan ja NHL-kutsu tapahtui neljän ottelun jälkeen.

Oilers vaihtoi kesken kauden päävalmentajaansa ja penkin taakse saapui Ken Hitchcock. Kokeneen luotsin tulon jälkeen Puljujärvi on antanut viitteitä, että potentiaalia löytyy vielä rutkasti. Hän on päässyt ajoittain jopa kokeilemaan vauhtiaan ykkösketjussa Connor McDavidin, mutta nyt viimeisin paikka on löytynyt kakkosketjusta Ryan Nugent-Hopkinsin rinnalta.

The Athletic -lehden asiantuntija Allan Mitchell otti Oilersin pelaajat tarkempaan tutkintaan tiistaina ja arvosteli kaikkien seuran pelaajien alkukauden kirjainarvosanan A:sta F:ään.

Kuten odottaa saattoi, Puljujärven alkukausi ei saanut kovinkaan mairittelevaa arviota, sillä nuori suomalainen joutui tyytymään D-arvosanaan.

– Pettymys on se sana, mutta minun mielestä Oilersin tapa käsitellä tätä pelaajaa on se suurin ongelma. Hän pelasi heikosti McLellanin alaisuudessa, mutta löysi hieman vauhtia AHL:n puolella tekemällä neljään peliin neljä tehoa. Puljujärvi on summannut NHL-kutsun jälkeen 20 ottelussaan tasakentällisin tehopisteet 3+2=5, kun häntä käytetään useimmiten kolmannen ketjun roolissa. Kehitys on pientä, mutta sitä kuitenkin on. Jos tämä nuorimies tekee odottamattoman ja saa kehityksensä takaisin uomilleen, siitä kuuluisi kaikki kunnia hänelle – joskin Hitchcock saisi siitä myös syöttöpisteen. Tämän tilanteen kehitystä kannattaa seurata kauden seuraavalla puoliskolla, Mitchell analysoi.