Jos nyt pitäisi arvata, kuka pelaaja johtaa Nashville Predatorsin puolustajien sisäistä pistepörssiä, niin moni saattaisi heittää ilmoille P.K Subbanin, Ryan Ellisin tai Roman Josin nimen.

Oikea vastaus tähän on kuitenkin Mattias Ekholm, joka on 34 tehollaan (6+28) jo tässä vaiheessa kautta vain yhden pisteen päässä omista ennätystehoistaan.

28-vuotiaasta ruotsalaispakista on tullut viime vuosina Predators-luotsi Peter Lavioletten salainen ase.

– Hänestä on tullut vaivihkaa yksi sarjan parhaita puolustajia. Hän on iso, hän on pitkä, hän osaa luistella sekä hän pelaa vihaisesti, kun sitä tarvitaan. Häntä vastaan on vain todella vaikea pelata puolustuspäädyssä. Hän on kyennyt nyt myös tekemään pisteitä, niin kuin näette hänen tilastoistaan. Hän on todella väkevä kahden suunnan puolustaja, Laviolette hehkutti luottosoturiaan Sportsnetille.

Ekholmista erityisen tapauksen tekee hänen uskomattoman ”palkkakattoystävällinen” sopimuksensa. Ruotsalaispeluri tienaa tähtipakille alhaista 3,75 miljoonan dollarin kausipalkkaa vielä vuoteen 2022 saakka.

Keskellä Ruotsia sijaitsevasta Borlängestä kotoisin oleva kiekkotähti ei kuitenkaan ole moksiskaan palkastaan, joka jää pahasti esimerkiksi pakkipari Subbanin yhdeksän miljoonan dollarin vuosipalkan varjoon.

– Se on jo niin paljon rahaa, että en edes kerkeä käyttää sitä elämäni aikana. Sieltä mistä tulen, ei rahaa tarvitse olla niin paljoa, Ekholm kertoi The Hockey Newsille.

Sportsnetin toimittaja Luke Fox näkee, että Ekholmin sopimus on sarjan parhaista.

– Predatorsin GM:llä David Poilalla on käsissään yksi parhaista sopimuksista jääkiekossa. Ekholmilla on vielä kolme vuotta sopimuksessa jäljellä ja hän on todellakin kiitollinen siitä. Hän on timantti, Fox sanoi.