Aarne Talvitie mahtaa olla suomalaisen urheiluväen huulilla kuumin nimi viime vuoden lopun ja tämän vuoden alun tapahtumien johdosta. Alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen esimerkillinen kippari johti sinivalkoiset komeaan maailmanmestaruuteen Vancouverissa.

Kultaisilla MM-jäillä tehot 4+3=7 iskenyt hyökkääjä pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa. Alle 18-vuotiaissa MM-hopeaa voittanut Talvitie edustaa NCAA-joukkue Penn State Universityä.

Viime kaudella Bluesin A-nuorten SM-liigajoukkuetta edustanut hyökkääjä voisi yhtälailla viilettää myös Suomessa ja Liigassa.

– Sen verran on pakko sanoa, että Kuopiossa yritimme päästä keskustelemaan siitä, kiinnostaisiko häntä liigapelaaminen. Hänellä oli kuitenkin selkeät suunnitelmat lähteä Pohjois-Amerikkaan yliopistoon, joten asia hautautui siihen, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen paljasti Yle Urheilun mukaan.

Kuopiolaisjoukkueen luotsikin nosti sivuston jutussa esille ne pointit, joiden ansiosta Talvitie on upottanut itsensä suuren suomalaisyleisön sydämiin.

– Meillä oli tiedossa, että hän on ääretön taistelija ja joukkuepelaaja. Esimerkillinen ja kapteenin ominaisuuksia kantava nuori talentti. Nyt suomalainen kiekkoväki tietää, millaisesta pelaajasta on kyse.

Talvitie antoi jo viime kaudella myrskyvaroituksen osaamisestaan. Hän painoi Bluesin A-nuorten joukkueessa yhteensä 44 pääsarjapelissä kunnioitettavat pinnat 34+25=59.