Esimerkiksi edellisen kerran neljä vuotta sitten NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle rynninyt Calgary Flames ei ole päässyt juhlimaan taalajäillä viime vuosina mitenkään erityisemmin.

Nyt joukkue on kuitenkin ällistyttävissä liekeissä, kun Tyynenmeren kärki on kerännyt 51 pelatun ottelun jälkeen jo 71 pistettä. Flames rikkoi 70 pinnan rajan viime yönä kaatamalla Carolina Hurricanesin jatkoajan jälkeen numeroin 3-2.

Joukkueen pistetahti on sen seurahistorian mittapuulla vertaansa vailla. Flames on nimittäin vain yhdellä toisella kaudella pystynyt kyseiseen rajaan pienemmällä pelimäärällä. Tuo raja meni rikki 50 ottelussa kaudella 1988-89. Nyt se meni rikki siis 51 kamppailussa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Only one other season in @NHLFlames franchise history has witnessed the club reach the 70-point mark in fewer games: 50 GP in 1988-89, en route to capturing the #StanleyCup. #NHLStats #CARvsCGY

Edes Sebastian Ahon viimeisellä minuutilla iskemä ja Teuvo Teräväisen syöttämä 2-2-maali ei horjuttanut NHL-kauden kenties sensaatiomaisinta yllättäjää.

LUE YÖN KIERROKSELTA MYÖS:
NHL:ssä täysin ”sekopäinen” peli – tulikuumat tähdet temppuun, jota on todistettu viimeeksi vuosia sitten

Uhkaava romahtaminen: NHL:n kenties kiehtovimman suomalaisen paluukaudesta sittenkin tyly katastrofi?

Tätä ei usein näe! Valtteri Filppula iski maalin NHL:ssä suoraan aloituksesta – katso video