Montreal Canadiensin hyökkääjä Joel Armian nimeä näkee nykyään harvemmin suurissa otsikoissa, vaikka suomalaistaituri pelaa tällä hetkellä kaikessa hiljaisuudessa uransa parasta jääkiekkoa.

25-vuotias porilainen on pelannut tällä kaudella 26 ottelua rooliinsa nähden komein tehopistein 6+6=12. Armia viilettää 0,46 piste per ottelu -tahdissa, joka tarkoittaisi täydessä runkosarjassa melkein 38 tehopistettä. Nuoren suomalaisen oma piste-ennätys on viime kauden 29.

Armian peliä analysoidessa ei kuitenkaan kiinnitetä liikaa huomiota pisteisiin, vaan miehen loistavaan puolustuspelaamiseen. Hänestä on nimittäin kehittynyt viime vuosina loistava alivoimapelaaja NHL:ään.

– Armian hyvät puolustuspään taidot pienessä tilassa tekee hänestä sekä luotettavan, että myös uhkaa aiheuttavan palasen Canadiens-luotsi Claude Julienille, Habs Eyes On The Prize -sivuston toimittaja David St-Louis kirjoittaa.

– Hänen alivoimapelaamisen eri elementit näkyivät hyvin edellisessä pelissä Arizona Coyotesia vastaan. Armia ei pelkästään ottanut tärkeitä sekunteja pois kellosta, mutta hän myös loi muutaman maalipaikan alivoimalla, St-Louis jatkoi.

Armia luo NHL:ssä mainetta taitavana voimahyökkääjänä.

– Hän on tasainen suorittaja, joka tuo hyvää puolustusta pelinlukutaitojensa sekä mailan sijoittumisen kanssa. Hän on kova tekemään töitä ja hän antaa valmentajalle juuri sitä, mitä vaaditaan kaikilla eri alueilla – ja joskus jopa enemmänkin.

– Hän on erittäin hyvä käsittelemään kiekkoa, mutta hän ei tee sitä liikaa. Hän osaa myös yksinkertaisesti suojata kiekkoa ja pitää kiekkoa edessään. Hän näyttää kikkojaan vain silloin, kun hän kääntyy laidalta maalintekosektorille, St-Louis analysoi.

– Tämä suomalaispelaaja on ajoittain tuntematon sankari, mutta hänen vaikutustaan otteluissa ei voi aliarvioida, tai sitä kuinka arvokas hän on Canadiensille, toimittaja ynnäsi.