Sieltä! Liigassa ihastuttanut tähti nousi NHL:ään – pelaaja muistetaan myös nuorten MM-kisojen draamasta

© Kuva: Getty Images

NY Rangers tiedotti Twitter-tilillään nostaneensa maalivahti Aleksandar Georgijevin ylös farmista. Venäläis-bulgarialainen kassari on torjunut AHL-joukkue Hartford Wolf Packin sotisovassa 16 ottelua suhteellisin heikoin tilastoin (88,3% ja 3,66).

NHL-komennus tuli silti taatusti maukkaaseen paikkaan, taalajäiden 11 ottelun tilastot kun ovat yllättäen paremmat. Kiekot ovat pysähtyneet 89,5 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo sen sijaan on 3,43.

Suomalaisyleisö mahtaa muistaa torjujan parhaiten TPS:n paidasta. NHL-vahti torjui turkulaisjoukkueessa sekä lainalla Mestiksen SaPKossa kausina 2014-17. Torjuntaprosentit olivat TPS:ssä aina kausikohtaisesti vähintään 91,5.

Toinen, mistä hänet kenties muistetaan, on nuorten MM-finaali vuonna 2016. Suomen Kasperi Kapanen upotti jatkoerässä maailmanmestaruuden tuoneen osuman Georgievin selän taakse vanhanaikaisella Helsingin trillerissä.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Huh! Nyt oli sellaisia ylistyssanoja, että selkäpiitä karmii – NHL:n suomalaislupaus kehuttiin läpikohtaisin

Agenttikaan ei ota selvää NHL-supertähden jatkoaikeista – ”Tarvitsemme uuden tapaamisen”

NHL kutsuu pian? Suomalaislupaus dominoi farmiliigan tähdistökilpailuissa

Näytönpaikka! NHL-seura nosti suomalaispelurinsa farmista