Sebastian Aho Jari Kurrin rinnalle, syvällä rypevä Patrik Laine lähellä – nouseeko NHL-tähti tilastokärkeen?

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin tulikuuma Sebastian Aho, 21, nousi kaikkien aikojen NHL:n alle 22-vuotiaiden suomalaisten pistepörssissä viime yönä jo jaetulle kolmannelle sijalle. Edustamansa joukkueen ykkössentteri kiskoi Buffalo Sabresia vastaan kaksi maalia.

Carolinan tähti on vain kymmenen pinnaa perässä kärkeä, jota miehittää Florida Panthersin Aleksander Barkov 171 pisteensä turvin. Keskushyökkääjä ei voi enää tilastoansa kohentaa, koska hänellä on ikää jo 23 vuotta.

Kakkosena on viime aikoina suuriin maalinteko-ongelmiin vajonnut Patrik Laine, 20. Vasta reilun vuoden päästä 22 vuotta täyttävä nuorten maailmanmestari on takonut toistaiseksi 166 pistettä, joka on viisi pinnaa enemmän kuin kolmossijan kaksikolla Jari Kurri – Aho (161). Hurricanesin pelaajalle tulee 22 vuotta mittariin kauden jälkeen ensi kesänä.

Yli sataan pinnaan pystyi aikoinaan myös Colorado Avalanchen Mikko Rantanen 122 pisteen saaliillaan. Toki se pitää ymmärtää, että esimerkiksi esille nostettu Kurri debytoi taalajäillä vasta parikymppisenä, kun esimerkiksi Barkov teki sen jo 18-vuotiaana.

Koko tilaston näet esimerkiksi täältä, ja aihetta käsittelevän twiitin ylhäältä tai täältä.

LUE NHL:N VILKKAAN VIIKONLOPUN AVANNEELTA VIIME YÖN KIERROKSELTA MYÖS:
NHL:n menneiden vuosi floppi osui täydelliseen kultasuoneen – tulikuuma supertähti ”nolaa” joukkuekavereita

Kultaakin kalliimpi tähti! Sebastian Aho ylivertainen ratkaisija – suomalainen mykistää komeassa tilastossa

Tiedätkö, kuka on NHL:n kuumin pistelinko viimeisen puolentoista kuukauden aikana? Vastaus saattaa yllättää!

Tähän on Patrik Laineellakin matkaa: NHL-pelaaja todella mairittelevaan joukkoon – vain kaksi pystynyt samaan

Sebastian Aho iski kaksi maalia: ”Sebastian vain leikittelee heillä” – katso maalit