Winnipeg Jetsin Patrik Laineen viime ajat taalajäillä ovat olleet miehelle melkoista tervanjuontia. Maaleja ei synny, omissa sen sijaan kolisee tiuhaan tahtiin suomalaisen ollessa jäällä.

Laine-paniikissa kannattaa kuitenkin muistaa, ettei miehen marraskuinen maalitahti ole realistinen odotusarvo yhdenkään NHL-pelaajan kohdalla, puhumattakaan edelleen vasta 20-vuotiaasta pelaajasta, jonka parhaat vuodet ovat todennäköisesti vielä monen vuoden päässä.

Tämän myöntää myös Jetsin päävalmentaja Paul Maurice, joka pitääkin Laineeseen kohdistuvia odotuksia täysin yliampuvina.

– Koska hän on tehnyt niin monta maalia sellaisista paikoista, joista muut pelaajat eivät maaleja tee, niin ihmisille on tullut se odotus, että hänen pitäisi tehdä maali jokaisella kosketuksella kiekkoon. Sellainen ei tietenkään ole realistista, päävalmentaja puolustaa tähteään Winnipeg Sunille antamassaan haastattelussa.

– Olen itse syyllistynyt samaan. Olen yrittänyt etsiä oikeaa sanaa kuvaamaan hänen laukaustaan. Ehkä sana ”huumaantunut” kuvaa parhaiten mielipidettäni siitä. Aina kun hän ylittää siniviivan on mahdollisuus siihen, että kiekko on maalissa. Kuinka moni muu NHL-pelaaja pystyy samaan, Maurice kysyy.

Yksiulotteiseksi pelaajaksi usein haukuttu Laine on Mauricen mukaan kehittynyt kuitenkin jatkuvasti myös pelin muilla osa-alueilla.

– Hän on kehittynyt pelin jokaisella osa-alueella, jota 20-vuotiaalta pelaajalta voidaan odottaa. Kovin moni samanikäinen ei kykene vastaaviin asioihin. Hän on paljon parempi pelaaja tasakentällisin kuin vielä vuosi sitten. Lisäksi nopeus, voima, taito, sekä pelinlukeminen kehittyvät jatkuvasti, Maurice luettelee.

10 viime pelissä vain kertaalleen maaliverkkoa heiluttanut Laine on iskenyt tällä kaudella pelaamissaan 42 pelissä tehot 24+8=32. Miehen plusmiinus-tilasto tosin näyttää lukemaa -12, joten varsinkin oman pään pelaamisessa on luonnollisesti vielä paljon tekemistä.