Patrik Laine ällistyttää eräässä tilastossa – viime yönä tuli nolo pohjanoteeraus: Putosi tylysti viimeiseksi

© Kuva: Getty Images

Erilaisiin urheilutilastoihin erikoistunut Sportsnet Stats -niminen Twitter-tili postasi ennen viime yön NHL-kierrosta rankingin, joka rankkasi eniten vähintään kahden maalin otteluita pelanneet pelaajat paremmuusjärjestykseen sitten kauden 2016-17.

Tässä tilastossa Winnipeg Jetsin Patrik Laine oli ja on edelleen jaettuna tilastokakkosena, kun kukaan kärkiviisikon pelaajista ei onnistunut latomaan yöllä kahta maalia.

Suomalaistykki on iskenyt vähintään kaksi maalia kahden ja puolen kauden aikana 18 ottelussa. Samaan on pystynyt myös Toronto Maple Leafsin Auston Matthews, kärki on vähemmän yllättäen Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin (19).

Otsikon sana ”ällistyttää” ei ole tippaakaan liioiteltu, sillä juurikin tuolla kaudella 2016-17 Laine debytoi taalajäillä.

Mutta kuten todettua, viime yönä suomalainenkaan ei onnistunut maalinteossa – eikä oikeastaan missään muussakaan. Hyökkääjän tilastoihin kirjattiin 0-4-tappioon päättyneessä Pittsburgh Penguins -pelissä tehotilastoon aivan hirvittävä lukema -3.

Se oli huonoin koko ottelussa, ja huonoin Laineen koko kauden saldo on nyt myös suomalaisten NHL-pelaajien sisäisessä pörssissä. Lukemaan -12 on lisäksi ”pystynyt” vain New Jersey Devilsin Sami Vatanen.

Mainittakoon, että tilastokärjessä ovat Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen ja Colorado Avalanchen Mikko Rantanen lukemin +16. Kärjen ja jumbon välinen ero on siis 28 paunaa.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…