Edmonton Oilersin paidassa NHL:ään tällä kaudella palannut Mikko Koskinen, 30, on saanut ”uudelle alulleen” kaikkinensa loistavan startin. Suomalainen on pelannut lähes 30 ottelua upein tilastoin: Pikkumustat ovat tartunneet 91,0 prosentin varmuudella ja päästettyjen maalien keskiarvo on sekin komea 2,79.

Leijonien vakiokasvo torjui ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä KHL:ssä useita kausia menestyksekkäästi. Koskinen on mm. kaksinkertainen Gagarin Cupin voittaja.

Yksi salaisuus menestykseen voisi kuvitella olevan rauhalliset odotukset.

– Pidin omat odotukset aika maltillisina ja lähdin vain tekemään omaa työtäni. Kyllähän sitä tietysti uskoi, että kova työ voi tuottaa hyvää tulosta, mutta en rakentanut mitään isoja odotuksia mihinkään suuntaan. Se oli parempi niin, NHL:ssä edellisen kerran kausina 2010-11 pelannut veskari näkee NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Koskinen on ollut etenkin voittolaukauskisoissa maaginen. Mistä moinen vire johtuu? KHL:ssä kun aivan samaa ei nähty.

– No jaa, sen kun tietäisi. Venäjällähän minut vaihdettiin aina pois maalilta, kun rankkarit alkoivat. En tiedä, mikä tässä nyt sitten on. Täällä on tullut onnistumisia.

Korttipelit tökkivät

Yksi asia suomalaiselta ei ota sujuakseen. Kortinpelaaminen tökkii pelimatkoilla pahemman kerran.

– Joo, se ei ole enää minun juttu. Olen jäänyt vähän sivuun siitä touhusta, kun siitä ei tullut oikein mitään. Täytyy keksiä jotain muuta tekemistä. Alussa korttipeli kulki hyvin, mutta sitten se kääntyi aika nopeasti laskuun. Täytyi jättäytyä sivuun, suomalainen veistelee.

NHL palaa tähdistötauolta ensi yönä, mutta öljypaitojen osalta sesonki jatkuu vasta viikonloppuna.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Agenttikaan ei ota selvää NHL-supertähden jatkoaikeista – ”Tarvitsemme uuden tapaamisen”

NHL kutsuu pian? Suomalaislupaus dominoi farmiliigan tähdistökilpailuissa

Näytönpaikka! NHL-seura nosti suomalaispelurinsa farmista