Montreal Canadiensin maalivahti Antti Niemi pelasi loisto-ottelun ja torjui peräti 45 laukausta, kun Canadiens kaatoi vieraskaukalossa Dallas Starsin jatkoajan jälkeen 3-2.

35-vuotias Niemi on kantanut viime peleissä vastuun montrealilaisjoukkueen maalilla vakioveskari Carey Pricen ollessa sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Kolmessa viimeisessä ottelussa tolppien välissä aloittanut Niemi on voittanut kamppailuista kaksi. Tappio tuli ottelussa koko NHL:ää johtavaa Tampa Bay Lightningia vastaan ja suomalaisvahti myönsi 5-6-häviöön päättyneen pelin olleen vielä aavistuksen takaraivossa.

– Ei ole helppoa tulla takaisin Tampa-ottelussa päästettyjen kuuden maalin jälkeen, mutta tietenkin siitä tuli lisämotivaatiota, Niemi totesi Canadiensin nettisivulla.

Suomalaisen joukkuetovereilla riitti luottoa omaan maalivahtiin.

– Hän oli uskomaton. Niin monta pelastusta. Annoimme runsaasti paikkoja (Starsille), mutta hän onnistui mainiosti. Olen niin ylpeä ja iloinen hänen puolestaan. Hän voitti ottelun meille tänään, Canadiens-hyökkääjä Paul Byron hehkutti.

Kamppailussa pelasi peräti seitsemän suomalaispelaajaa.

Canadiensin Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen, sekä Starsin Roope Hintz, Esa Lindell, Miro Heiskanen ja Julius Honka jäivät kuitenkin kaikki ottelussa ilman tehopistemerkintöjä.