Mikä näytönpaikka! Suomalainen NHL-lupaus nostettiin A-junioreista suoraan Liiga-seuran ykkösvitjaan

Porin Ässät tiedotti torstaina, että hyökkääjä Otto Kivenmäki pelaa joukkueen ykkösketjussa perjantain TPS-ottelussa.

18-vuotias kiekkolupaus on ollut viime viikkoina hurjassa vireessä A-junioreissa, kun edelliseen seitsemään peliin hän on nakuttanut kovat tehopisteet 7+8=15.

Detroit Red Wingsiin viime kesänä seitsemännellä kierroksella (191.) varattu porilainen on pelannut tällä kaudella Liigan puolella 17 ottelua tehoin 0+3.

Ässien tiedote:

Ässien oma kasvatti Otto Kivenmäki nousee ykkösketjuun huomisessa Ässät-TPS -ottelussa. Hyökkääjä on Detroit Red Wingsin 7. kierroksen varaus viime kesän varaustilaisuudesta.

Kivenmäki on esittänyt viime aikoina vakuuttavia otteita Nuorten SM-liigassa; Seitsemässä ottelussa hyökkääjä on takonut hurjat tehot 7+8 =15. Liigassa Kivenmäki on esiintynyt tällä kaudella 17 ottelussa.

– Viisi viikkoa sitten pidimme Kivenmäen kanssa kehityskeskustelun ja kysyin, haluaako pelaaja pelata edustusjoukkueessa. Silloin vastaus oli, että hän haluaa pelata ennemmin isoja minuutteja Nuorten SM-liigassa.

– Kolme viikkoa sitten Otto ilmoitti, että hän haluaa yrittää takaisin edustusjoukkueeseen. Hänelle tehtiin pelaajan vahvalla myötävaikutuksella henkilökohtainen voimaharjoittelu -ja ruokavalio-ohjelma joukkueen fysiikkavalmentaja Seppo Vihelän toimesta.

– Sitten sovimme yhdessä pelaajan kanssa, että hän noudattaa tehtyjä ohjelmia ja osoittaa pelaavansa Nuorten SM-liigassa hyvin molempiin suuntiin ja hänellä tulee olemaan erinomaiset mahdollisuudet pelata keväällä edustusjoukkueessa.

– Nyt selvää kehitystä on tapahtunut ja Otto Kivenmäki saa mahdollisuuden pelata Ässien Liigajoukkueessa 1-2 ketjussa ja hän tulee saamaan vastuuta myös ylivoimapelissä. Odotan häneltä TPS:aa vastaan erityisesti sitoutunutta joukkuepeliä, Ässien päävalmentaja Pasi Kaukoranta taustoitti.