Liigan kurinpito tiedotti torstaina antaneensa Tappara-puolustaja Tuukka Mäntylälle kolmen ottelun mittaisen pelikiellon 12.1. pelatun Sport-ottelun tapahtumista.

Mäntylä taklasi ottelussa Sportin Valtteri Viljasen laitaan pää edellä, mutta selvisi tilanteesta kokonaan ilman rangaistusta. Viljanen ei loukkaantunut taklauksesta.

Leijonia pitkään edustanut Mäntylä on sivussa Tapparan otteluista SaiPaa, JYPiä ja KalPaa vastaan.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että Mäntylä kamppaillessaan Viljasen kanssa aiheuttaa Viljaselle poikkeuksellisen voimakkaan laitaa päin kaatumisen ja pään runnoutumisen laitaan. Delegaatio toteaa, että tämän kaltaisessa laitaa päin kaatumisessa on suuri vakavan loukkaantumisen riski, joka ei kuitenkaan tässä tilanteessa realisoitunut. Toisaalta kyseessä on nopeasti etenevä pelitilanne, jonka takia Mäntylän toimintaa ei voida arvioida tarkoitukselliseksi vastustajan pään runnomiseksi laitaan ja vahingoittamisyritykseksi. Mäntylän tilanteen pelaamiseen liittyvien syiden perusteella kurinpitodelegaatio kuitenkin katsoo, että Mäntylä on toiminnallaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja tästä syystä tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistusta,
Liigan kurinpidon tiedotteessa kerrottiin.