The Athletic -lehden sisäpiiritoimittajan Pierre LeBrunin mukaan NHL:n häntäpäähän kuuluva Los Angeles Kings on valmis kauppaamaan puolustaja Jake Muzzinin pois.

Kings ei kuitenkaan halua luopua kärkipakistaan ilmaiseksi.

– Ei ole mitään takuuta, että Kings liikuttaisi Muzzinia, mutta he ehdottomasti kuuntelevat tarjouksia. Minulle kerrottiin, että Kings vaatii lahjakkaasta TOP-4 -puolustajastaan vastikkeena ensimmäisen kierroksen varausta sekä pelaajalupausta, LeBrun kertoi.

Hinta on suhteellisen korkea, mutta Muzzin on vakuuttanut olevansa yksi sarjan parhaita puolustavia puolustajia, joka kykenee myös samalla pisteiden tekoon. Kanadalainen on kirjannut tällä kaudella 48 otteluun kelpo tehopisteet 4+16=20.

– Tämä on kova hinta, mutta niin sen tulisikin olla. 29-vuotias on kärkipuolustaja ja hänen neljän miljoonan dollarin palkan takaava sopimus jatkuu vielä ensi kauteen asti. Uskon, että mestaruudesta taistelevat joukkueet odottavat vielä Muzzinin hinnan tippumista ennen helmikuun 25. päivä olevaa siirtorajaa. Muistakaa kuitenkin se, että Kingsin ei ole pakko kaupata tätä kaveria. He pitävät hänestä myös, LeBrun huomautti.