Los Angeles Kingsin ja venäläishyökkääjä Ilja Kovaltshukin välinen taival on lähtenyt hyvin kivikkoisesti liikkeelle, eikä tällä hetkellä kumpikaan osapuoli ole tyytyväinen tilanteeseen.

Kahden vuoden mittaisen ja 6,25 miljoonan dollarin jättipalkan takaavan sopimuksen kauden alussa rustannut venäläiskonkari on vajonnut NHL:n häntäpään joukkueen alempiin ketjuihin, eikä miehen saldona ensimmäiseen 33 otteluun ole kuin vain tehot 7+11=18.

The Fourth Period -sivuston päätoimittaja David Pagnotta sai vastikään tietoonsa, että Kovaltshuk on tyytymätön tilanteeseensa ja olisi valmis tekemään radikaalin muutoksen.

– Kovaltshukin sopimuksessa on siirron estävä pykälä, mutta yleinen uskomus on tällä hetkellä se, että hän etsii siirtoa Stanley Cupista taistelevan joukkueen riveihin, jos oikea paikka tulee vastaan, The Fourth Period -sivustolla kirjoitetaan.

Kovaltshuk ei kuitenkaan ole vielä virallisesti pyytänyt siirtoa pois, mutta hän on jo käynyt Kingsin seurajohdon kanssa keskusteluja hänen roolistaan joukkueessa.

– Jos Kovaltshuk ei saa seuraavien viikkojen aikana tasaisesti peliaikaa kärkiketjuissa, on mahdollista, että Kings etsii realistiset ehdokkaat vaihtokauppaan ennen 25. helmikuuta olevaa siirtorajaa, sivusto jatkoi.