Karu uutinen: Yli 1000 NHL-ottelun supertähden ura ohi – taustalla karsea vamma!

© Kuva: Getty Images

Kiekkomaailmasta kantautui surkeita uutisia perjantaina, kun kanadalaishyökkääjä Rick Nash joutuu lopettamaan peliuransa vakavan vamman takia.

34-vuotias ex-kiekkotähti kärsii pahasta aivotärähdyksestä, jonka mahdollisen uusiutumisen takia hän ei voi jatkaa enää pelaamista.

– Selvittämättömät ongelmat aivotärähdysten oireiden kanssa pakottavat Rick Nashin lopettamaan peliuransa. Lääkäreiden mukaan, Rickin jatkaessa uraansa, vaara vakavammalle aivovauriolle olisi mahdollista. Rick haluaa kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet häntä vaikeina aikoina, Nashin pelaaja-agentti Joe Resnick tiedotti.

Vuoden 2002 varaustilaisuudessa Columbus Blue Jacketsiin ensimmäisenä pelaajana valittu Nash pelasi NHL:ssä yhteensä 1060 ottelua kovin tehopistein 437+368=805. Hän edusti urallaan pisimpään Blue Jacketsiä ja toimi myös seuran kapteenina neljän kauden ajan. Kokenut kanadalainen pelasi myös New York Rangersin ja Boston Bruinsin riveissä.

Nash oli Kanadan maajoukkueen vakiomiehiä ja hänen palkintokaappiaan komistaa kaksi olympiakultaa sekä yksi MM-kulta.