Kanadalle täydellinen katastrofi – näin huono suoritus nuorten MM-jäillä on todella harvinaisuus

© Kuva: Getty Images

Kanadan osalta alle 20-vuotiaiden MM-turnaus päättyi sanalla sanoen katastrofiin. Suomea vastaan puolivälierässä minuuttia vaille täyttä aikaa joko tasoissa tai johdossa ollut isäntäjoukkue taipui 1-2-jatkoerätappioon lähtien laulukuoroon jo ennen mitalipelejä.

Koska ylemmissä pudotuspeleissä on mukana enää neljä maata, ja sieltä karsiutui myös alkulohkoissa Kanadaa paremmin sijoittunut Ruotsi, jäi isäntäjoukkue sinikeltaisten taakse. Nyt vaahteranlehtipaitojen tarkka sijoitus on kuudes. Se on katastrofaalisen huono monestakin eri näkökulmasta.

Taakse jäivät ainoastaan ikäluokassa terävimmän kärjen kelkasta jo pudonneet Tsekki (7.) ja Slovakia (8.) sekä putoamiskarsintoja pelaavat Kazakstan ja Tanska. Nuo maat ratkovat säilymisen lisäksi vähemmän oleellisesti sijat 9-10.

Toinen kanukkien katastrofaalisen huonon sijoitukset todistava fakta on se, että tätä huonommin joukkue on pelannut viimeeksi vuoden 1998 kisoissa. Tuolloin Kanada oli vasta kahdeksas.

Heikkoja suorituksia olivat myös vuoden 2013-14 ja vuoden 2016 kisat, jolloin kanukit olivat kahdesti neljänsiä ja kerran kuudensia.

Muuten maa on nähty mitalipeleissä poikkeuksetta tuon mainitun vuoden 1998 jälkeen.

LUE MYÖS:
Näin lähellä Suomen tappio oli! Kanadalaispelaajan katkennut maila esti varman maalin – Suomi rankaisi vastahyökkäyksestä

Nuorille Leijonille historiallinen voitto! Kanada jäi kakkoseksi huikeassa kiekkojännärissä