Upeaa tulokaskautta pelaavalla Dallas Stars -puolustaja Miro Heiskasella on mahdollisuus lyödä tällä kaudella kunnolla rahoiksi.

NHL-toimittaja Sean Shapiro kertoo The Athletic-lehden artikkelissa 19-vuotiaan suomalaisen kuittaavan ensimmäisen tulokassopimuksessaan olevista bonuksista hiljattaisella valinnalla taalaliigan tähdistöotteluun.

Valinta tuottaa Heiskaselle 212 500 dollaria tulokassopimuksen 925 000 dollarin kausitienestien päälle.

Shapiro kertoo suomalaisen sopimuksen koostuvan huipputulokkaille tyypillisesti kahdenlaisista, A- ja B-kategorian bonuksista.

A-kategoria koostuu tietyistä henkilökohtaisista tavoitteista, kuten tietystä määrästä tehopisteitä, keskimääräisestä jääajasta ja muista sovituista mittareista.

Shapiro ei erittele tarkemmin Heiskasen tavoitteita, mutta toteaa superlupauksen saavuttavan tällä kaudella ainakin A-kategoriassa 850 000 dollarin bonukset.

Tämä tarkoittaisi Heiskaselle tältä sesongilta jo vähintään 1,775 miljoonan dollarin tuloja.

B-kategorian bonusmahdollisuus kirjataan yleensä sopimuksiin vain harvoille tulokkaille, eikä Heiskasen uskota niihin yltävän, mutta jos hän sijoittuisi NHL:n parhaan puolustajan Norris-palkintoäänestyksessä viiden kärkeen, napsahtaisi nuorukaisen tilille vielä hulppeat 1,55 miljoonaa dollaria.