Jääkylmää kyytiä! Suomelle tyly tappio välierässä, MM-kisoissa silti todella lupaavia asioita

© Kuva: Getty Images

Julia Liikalan viitisen minuuttia ennen loppua iskemä 1-7-kavennus jäi todella laihaksi lohduksi Yhdysvaltojen kuritettua Suomea alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen välierässä. Sinivalkoisten tie vie tappion myötä pronssiotteluun, jossa vastaan asettuu lauantaiaamun toisen semifinaalin Kanada-Venäjä häviäjä.

Taistelu himmeimmistä mitaleista käydään sunnuntaina. Tuohon otteluun Suomi joutui suhteellisen nöyryyttävän välierän jälkeen. Peräti neljä edellistä kultaa voittanut USA nimittäin pommitti Erica Jaskarin vaihtoon heti alussa sen johtaessa peliä jo 3-0 ensimmäisen kahdeksan minuutin jälkeen. Kun avaustauolla taululla komeilivat numerot 4-0, oli koitos sitä myöten selvä.

Suomalaisilla ei ole syytä painaa päätä puskaan rumasta 1-7-tappiosta huolimatta. Ensinnäkin joukkue pääsee hakemaan lähes ainutlaatuista mitalia, kun aiemmin se on saavuttanut vain yhden pronssin. Toisekseen Elisa Holopainen johti turnauksen pistepörssiä tätä juttua kirjoittaessa lauantaiaamuna lukemin 5+2=7, Viivi Vainikka puolestaan keikkui kolmantena saldolla 1+4=5.

Miska Miettinen