Hyvä vai huono? Kiekkotoimittajalta erikoinen arvio Eeli Tolvasen suorituksista nuorten MM-kisoissa – ”Olen saattanut yliarvioida hänet”

© Kuva: Getty Images

Nuoret Leijonat nappasivat viikonvaihteessa Kanadassa päättyneissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa upeasti kultaa, mutta The Athletic -lehden toimittaja Corey Pronman on siitä huolimatta löytänyt joukkueesta oman näkemyksensä mukaan myös yhden epäonnistujan.

Kokenut toimittaja toteaa odottaneensa monen muun tavoin Eeli Tolvaselta huomattavasti enemmän mitä näki ja luokittelee tämän arvioissaan pettymykseksi. Erikoista kuitenkin on, että arvostelussa löytyy myös paljon positiivistakin.

– Tolvanen ei pelannut varsinaisesti huonosti, hän laukoi paljon ja oli kaiken kaikkiaan hyvä, mutta siihen nähden miten hän pelasi KHL:ssä, olympialaisissa ja MM-kisoissa viime vuonna, sekä NHL:ssä tällä kaudella, odotin enemmän, Pronman täräyttää ja jatkaa:

– Hän ei järjestänyt valtavasti paikkoja joukkuekavereilleen ja kykyjenetsijät kiinnittivät huomiota hänen kamppailullisuuteensa koko turnauksen ajan. Aiemmin epäilin myös hänen nopeuttaan, mutta hän luisteli erittäin hyvin. Hän jäi kuitenkin ilman maaleja ja olen edelleen sitä mieltä, että olen saattanut yliarvioida hänet viime kaudella.

Tolvanen summasi MM-turnauksessa seitsemässä ottelussa ennakko-odotuksiin nähden vaatimattomat tehot 0+4, mutta oli ratkaisevassa roolissa muun muassa Kanadaa vastaan käydyssä puolivälieräottelussa. (lue uutinen)