Edmonton Journal -lehden toimittaja Kurt Leavins tiputti melkoisen spekulaation ilmoille maanantaina liittyen Edmonton Oilersin maalivahtitilanteeseen.

Leavins näkee, että joko Cam Talbotista tai Mikko Koskisesta voi tulla kauppatavaraa vielä ennen helmikuun siirtorajaa.

Syy tähän on se, että kummankin maalivahdin sopimus päättyy tähän kauteen, eikä Oilersilla ole todennäköisesti varaa kiinnittää molempia. Oilers-johto ei varmasti halua menettää jompaakumpaa maalivahtiaan ilmaiseksi kesällä, joten toiveissa olisi edes jonkinlainen vastike vaihtokaupan avulla.

Koskinen on ollut kaksikosta selvästi kovemmassa vireessä, ja onkin ryöstänyt vastoin odotuksia Oilersin ykkösvahdin paikan. 30-vuotiaan suomalaisen torjuntaprosentti on 91,7, kun taas Talbotin vastaava on vain 89,6.

Mikä puoltaa vielä entisestään Koskisen jäämistä Oilersiin on se, että Talbotin 4,166 miljoonan dollarin palkasta eroon pääseminen avaisi palkkakattoon reilusti tilaa uudelle hankinnalle.

– Puheet Oilersin mahdollisesta hyökkääjähankinnasta ovat lisänneet kysymyksiä siitä, että miten seuralla olisi tilaa palkkakatossa uudelle hankinnalle? Pohdin, että 4,166 miljoonan dollarin sopimuksella pelaava Talbot voisi olla saatavilla. Luuleeko joku oikeasti, että Oilers kiinnittäisi Talbotin, että myös Koskisen kesällä. Se olisi surkeaa bisnestä päästää toinen ilmaiseksi pois. Pitää kuitenkin muistaa, että Koskisella on sopimuksessa siirron estävä pykälä, Levins kertoi.