Huh, mikä temppu – taas kultaa! Mestiksessä pelaava suurlupaus harvinaiseen kerhoon: ”En ehkä olisi uskonut”

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Jotain jääkiekon Mestiksen kovasta tasosta kertoo se fakta, että siellä hyvin vastuuta saanut pakki Anttoni Honka (kauden 2017-18 arkistokuvassa) on yksi tuoreista alle 20-vuotiaiden maailmanmestareista. Puolustaja lähetettiin aikaisemmin syksyllä Liigasta KeuPa HT:n paitaan.

Vaikka 18-vuotias pakki nyt ehkä vielä hakeekin paikkaa kotimaan kaukaloissa, on ensi juhannuksena NHL:ään todennäköisesti ykköskierroksella varattava lupaus voittanut kansainvälisellä tasolla jo ikäänsä nähden verrattain paljon.

– Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa ymmärtämään, että mitä teimme. Ei tainnut ennen olla Suomi voittanut kultaa Pohjois-Amerikassa kultaa. Aika makea homma kyllä. Pelasimme hyvän turnauksen, paransimme koko ajan, Honka listaa JYPin Twitter-tilin videolla.

Ja niinhän se on, ettei Suomi ollut ennen ottanut U20-ikäluokan kultaa rapakon takana. Kun Honka oli voittamassa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta viime keväänä, on hänen kaulaansa pujotettu jo kaksi kultaa. Tuo on harvinainen temppu maamme mittapuulla.

– Ihan rehellisesti, niin en ehkä olisi uskonut, että näin nopeassa ajassa tulee noin paljon voitettua. Olen päässyt pelaamaan hyvissä joukkueissa, niin mikäs siinä. Kyllä se maistuu, kyllä hyllylle aina mitaleita mahtuu, JYPissä tällä kaudella 15 kamppailua ja keuruulaisjoukkueessa 10 ottelua pelannut lupaus veistelee.

Samaan, eli kultaan sekä U20- että U18-ikäluokassa tuoreista maailmanmestareista on pystynyt yhdeksän muuta pelaajaa.

He ovat sankarivahti Ukko-Pekka Luukkonen, NHL-pakit Henri Jokiharju ja Urho Vaakanainen, Kanadan puolivälierässä upottanut puolustaja Toni Utunen, MM-finaalin ratkaissut TPS:n Kaapo Kakko, Kärppien Rasmus Kupari, HIFK:n Anton Lundell, Tapparan Sami Moilanen ja Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen.

EDIT. klo 23.28. Korjattu kappale, joka viittasi siihen, ettei Suomi ollut voittanut missään ikäluokassa kultaa Pohjois-Amerikassa muotoon ”Ja niinhän se on, ettei Suomi ollut ennen ottanut U20-ikäluokan kultaa rapakon takana.”

LUE HONGASTA LISÄÄ:
JYPin sekoilu jatkuu – kriisijoukkue passitti suomalaisen NHL-lupauksen muualle!

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!