NHL:n ensi kesän varaustilaisuus on yksi aihe, joka tulee ihmisten huulille kevään lähestyessä väkisinkin. Ykkösvarauksen paikasta kamppailevat lähtökohtaisesti Jack Hughes ja Kaapo Kakko – joista jälkimmäinen on arveltu aiemmin ehkä enemmänkin kakkosvaraukseksi.

Nyt laulu voi olla muuttumassa. Viime keväänä Kakko ja Pikkuleijonat pöllyttivät MM-finaalissa USA:n, ja sama laulu jatkui alkuvuodesta alle 20-vuotiaiden MM-loppuottelussa. Sen Kakko ratkaisi kiskaisemalla 3-2-maalin aivan lopussa.

Kisoissa tehot 2+3=5 iskeneelle Suomen sankarille jäi silti hampaankoloon.

– Olisin tietenkin voinut pelata vieläkin paremmin. Ainakin siltä minusta tuntui joidenkin pelien jälkeen. Kyllä minulla on työkalut parempiinkin peliesityksiin, Kakko lataa menneisyydestä NHL.com/fi:n haastattelussa.

– Mutta jos voittaa nuorten MM-kultaa, niin joukkueen jokainen jäsen voi olla tyytyväinen. Pelasin isossa roolissa mestarijoukkueessa. Se puhukoon puolestaan.

Mitkähän ovat TPS-tähden mielestä lähtökohdat juhannuksena käytävään NHL-draftiin tällä hetkellä, vuoden alussa?

– Meillä on paljon yhteistä. Olemme molemmat tosi taitavia pelaajia. Hän on erinomainen luistelija, ja siinä hän on minua edellä. Hänen luistelunsa näyttää erittäin hyvältä, ja siinä on potkua. Muuten me olemme aika lailla tasoissa, Kakko arvioi.

Kaksinkertainen maailmanmestari on iskenyt Liigassa turkulaisjoukkueen paidassa 29 kamppailussa tasaiset tehot 11+11=22.