HIFK:n tuore hankinta, Ässistä loppukaudeksi helsinkiläisseuraan siirtynyt hyökkääjä Sakari Salminen pääsi keskiviikkona ensimmäistä kertaa harjoittelemaan uuden joukkueensa kanssa.

– Hienolta tuntui vetää ensimmäiset piirrot Nordiksen jäähän. Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia ja hyvä fiilis, Salminen totesi HIFK:n nettisivulla harjoitusten jälkeen.

Tiistaina Helsinkiin saapuneen taiturin ensimmäinen yö pääkaupungissa vierähti kätevästi vanhan kaverin – myös hiljattain HIFK:hon siirtyneen – Jasse Ikosen luona.

Kaksikko on tuttu toisilleen jo vuosien takaa KalPasta, jolloin miehet olivat kämppäkavereita.

– Jasse on sellainen lupsakka savolainen. Hän teki hyvät ruoat ja iltapalat eilen, mutta kyllä minun täytyy hotelliin ensi yöksi mennä. Ei Jasse jaksa minua enää toista yötä, Salminen naureskeli.

Ässien kehnosti sujuneesta kaudesta huolimatta 30-vuotiaalla Salmisella on allaan loistava syyssesonki. 35 ottelussa on syntynyt mainiot 31 (10+21) tehopistettä, joilla irtoaa Liigan pistepörssin seitsemäs tila.

Loppukauden tavoitteet ovat kuitenkin muualla kuin pisteissä.

– Yksi tavoite tänne lähtiessäni oli, että mennään pitkälle keväällä. Täällä on paljon hyviä pelaajia ja todella hyvä joukkue. Kyllä se painoi paljon vaakakupissa, Salminen painottaa.

Porilaisen debyytti HIFK:ssa saatetaan nähdä jo perjantaina, kun joukkue kohtaa kotonaan HPK:n.

LUE LISÄÄ: Tästäkö se tyhjennysmyynti alkaa? Liigan kriisijoukkueen supertähti siirtyy HIFK:n paitaan

LUE LISÄÄ: Liigajoukkueelle vahvistus: Kärpissä vähälle vastuulle jäänyt pelaaja jättää Oulun – ”Tiedämme, mitä saamme”