Winnipeg Jetsin hyökkääjä Blake Wheeler on tehnyt maagisen pelinlukutaitonsa ansiosta NHL:ssä tällä kaudella oikeastaan aivan mitä haluaa. Vain Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov on kerännyt enemmän syöttöjä kyseisen kaksikon dominoidessa syöttöpörssiä (56-53).

Wheeler ja Kutsherov ovat tehneet omanlaista historiaa, sillä nuo mainitut syöttömäärät ovat isoimpia koko NHL:ssä viimeisen 20 vuoden ja jokaisen joukkueen 50 ensimmäisen ottelun otannalla.

Eniten kyseisessä määrässä maaleja on alustanut aikoinaan Sidney Crosby. Hän saalisti 50 ensimmäisessä mittelössä peräti 57 syöttöpinnaa kauden 2006-07 alkupuoliskolla.

StatsCentre

@StatsCentre
Though he's actually 2nd in the NHL for assists in 2018-19 so far, @NHLJets captain Blake Wheeler's 53 (thanks to 1 vs BOS tonight) still tid for the 5th most on a list dating back 20 seasons

Kutsherov on tuosta napsun päässä. Koska Tampa pelaa yöllä juurikin Pensiä vastaan kauden 50. ottelunsa, voi venäläinen nousta Crosbyn rinnalle tai jopa ohi.

Mutta kuten todettua, myös Wheeler on ollut huiman kovassa iskussa. Hän on esille nostetussa tilastossa viidentenä siis tuolla 53 syötöllä. Se ei enää tässä kategoriassa parane, sillä Jets pelasi viime yönä kauden 50. pelinsä.