Tekeekö Mikko Rantanen mieletöntä historiaa – mahdollisuus venyä jopa kolmeen ainutlaatuisen urotekoon

© Kuva: Getty Images
Patrik Laine ja kumppanit Flyersin vieraana! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

NHL:n pistepörssin kärjessä järjettömin tehoin 16+42=58 keikkuva Mikko Rantanen voi tehdä tällä kaudella historiaa niin suomalaisten, Colorado Avalanchen kuin sarjankin näkökulmasta. Vaikka runkosarjassa on pelejä jäljellä per joukkue vielä yli puolet, muistutti televisioyhtiö Sportsnetin tilastoihin erikoistunut Twitter-tili olemassa olevasta faktasta.

Se on matemaattinen fakta, että Nousiaisista maailmalle ponnistaneesta hyökkääjästä on tällä hetkellä tulossa ensimmäinen runkosarjan pistepörssin voittoon yltävä Avalanche-pelaaja sitten Peter Forsbergin ja kauden 2002-03. Ruotsalaislegenda nappasi tuolloin Art Ross Trophyn peräti 106 pinnallaan (29+77).

Historiaa nuorten maailmanmestari tekisi nykyisellä tahdilla päivä päivältä lähestyvällä runkosarjan pistepörssin voitolla myös sinivalkoisesta näkökulmasta. Se tuntuu jossain määrin jopa oudolta, ettei yksikään suomalainen ole koskaan onnistunut voittamaan NHL:n pistepörssiä.

Jos Rantanen jyrää pörssivoittoon, olisi kolmas todella komea fakta se, että suomalainen katkaisi pohjoisamerikkalaispelaajien dominoinnin pistepörssissä.

Peräti kuudella edellisellä kaudella tuo titteli on mennyt nimenomaan Pohjois-Amerikkaan. Kanukki Connor McDavid on vienyt tittelin kahdesti ja hänen maanmiehensä Jamie Benn, Sidney Crosby ja Martin St. Louis kertaalleen. Yhdysvaltain Patrick Kane on myös yltänyt pörssivoittoon kuuden viime vuoden aikana kerran.

Toki jalat täytyy pitää maassa, kun kautta on vielä jäljellä pitkän pitkä siivu. Toisaalta sekin on hyvä ymmärtää, ettei Rantasen kone kieltämättä näytä minkäänlaisia hiipumisen merkkejä.

LUE MYÖS:

Aivan käsittämätön marssi jatkuu! Mikko Rantanen teki tempun, johon on pystynyt vain neljä suurta 20 vuodessa

Murskaavaa! Mikko Rantanen johdattanut tähdittämänsä ketjun hurjaan iskuun – näin muut supertähdet kalpenevat


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Patrik Laine ja kumppanit Flyersin vieraana! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!