Tapaninpäivänä alkaneiden jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen yksi suurimmista ihmetyksen aiheista on ollut Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n määrittelemä uusi taklaussääntö.

Sen mukaan juuri kiekosta luopuneen pelaajan taklaaminen katsottaisiin tästä lähin myöhästyneeksi taklaukseksi, josta olisi luvassa kahden minuutin rangaistus.

Kyseinen sääntö nousi pinnalle Nuorten Leijonien Ruotsi-pelissä, jossa sinikeltaiset pääsivät iskemään häkin taklauksesta seuranneesta ylivoimasta.

Yhä enemmän puhetta säännön ympärillä kasvattanee se fakta, että samaan aikaan esimerkiksi Suomi pelaa kisoja niin kutsutussa betonikaukalossa. Taklaussäännön tavoitehan on saada loukkaantumisia vähemmäksi, mutta muualla kuin joustokaukalossa pelaaminen ei tätä tavoitetta tue.

Joustokaukalo imee ison osan iskun voimasta joustavien rakenteidensa avulla, eikä laitakontaktin kaikki voima kohdistu pelaajaan. Näin taklauksetkin olisivat paljon turvallisempia ilman niiden kieltämistä.

Nyt tavallaan uuden säännön asettaminen ja betonikaukalossa pelaaminen sotivat keskenään pelaajien turvallisuutta ajateltaessa. Toisaalta voihan sekin olla mahdollista, että sääntö astui voimaan nimenomaan betonikaukalossa pelaamisen takia.

Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Victoriassa reilut 7 000 katsojaa vetävässä Save-On-Foods Memorial Centressä.

LUE MYÖS:
Tulihan se sieltä! Nuorille Leijonille rutiinivoitto MM-jäillä – maalihanat aukesivat useammalla pelaajalla