Täh? Leijonien maajoukkuepelaaja loksautti leuat auki – venyi todella häkellyttävään temppuun

© Kuva: Getty Images

KHL:n Tarasov-divisioonassa neljäntenä keikkuvan HK Vitjazin suomalaisvahti Joni Ortio (arkistokuvassa) teki maanantai-illan Dinamo Minsk -pelissä valtavan uroteon. Hän takasi joukkueelleen pisteitä jo viidennessä kamppailussa peräkkäin käytännössä yksin.

Leijonien paidassa viikonloppuna Venäjän Euro Hockey Tourilla torjuva maalivahti nollasi vastustajan 25 torjunnallaan, jonka lisäksi hän ylsi myös upeasti tehopisteille. Kauden toisen syöttöpinnan saalistanut maajoukkuevahti merkkautti kakkossyötön ottelun ainoaan maaliin.

Mittelön ainoan osuman napautti Aleksandr Shevtsenko avauserän puolen välin paikkeilla. Sen ykkössyöttäjä oli Igor Golovkov.

On tietysti sanomattakin selvää, ettei maalivahdin osalta nollapeliä ja syöttöpinnaa näe samassa pelissä todellakaan usein – olkoonkin, että tehopiste oli suomalaistähdelle jo kauden toinen (0+2=2).