Suoraa kritiikkiä! Liiga-valmentaja ihmettelee pyhien outoa otteluohjelmaa: ”Pelaajien ei tarvitse dokata”

© Kuva: Juha Tamminen

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä ihmettelee Liigan nykyistä otteluohjelmaa.

Valmentaja otti kantaa nykyiseen systeemiin joulun alla. Viikonloppuna pelattu HPK-peli oli SaiPalle viimeinen ottelu ennen joulutaukoa.

Seuraavaksi joukkue pelaa heti tauon jälkeen 26. joulukuuta. Siitä SaiPan pelit jatkuvat 28. ja 29. joulukuuta sekä 4. tammikuuta. Kummallista on, ettei vuodenvaihteessa pelata lainkaan.

– Haluan nostaa tämän esille. Tämä on ammattilaisurheilua. Pelaajien ei tarvitse käydä ampumassa raketteja tai dokaamassa uutenavuonna, Lehterä ihmettelee.

Käskijä kaipaisi, että joulun pyhien jälkeen joukkeu saisi treenata ennen pelien jatkoa. Tämän hetken sääntö kieltää pelaajia harjoittelemasta joulun pyhinä. Sen myötä joukkueet hyppäävät kinkkupöydistä melkein suoraan peleihin.

– Peleihin tulisi varmasti yleisöä, jos pelattaisiin uudenvuoden aattona tai uudenvuodenpäivänä. Liiga ja pelaajayhdistys voisivat miettiä, löytyiskö sieltä samalla kompensoivia päiviä, että ehdittäisiin treenata vaikkapa päivä 26.12. ennen kuin tullaan takaisin joulun vietosta, Lehterä summaa.

Katso kannanotto tästä: