Siirtopommi viritteillä? Lähde: Pittsburgh Penguins yrittänyt kaupata supertähteään NHL-seuroille – tässä syy

© Kuva: Getty Images

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman tiputti melkoisen kovan huhun pöytään keskiviikkona todella suositussa 31 Thoughts -osiossaan.

Friedmanin mukaan Pittsburgh Penguins on testannut viime aikoina tähtihyökkääjä Phil Kesselin kauppa-arvoa ympäri NHL:ää. Taustalla on se, että Penguinsin viimeaikainen heikko menestys on ajanut joukkueen vahvistamaan nykyistä kokoonpanoaan.

– Useat lähteet ovat kertoneet, että Penguins on testannut Kesselin markkina-arvoa. Mutta tämä on vaikea tapaus. Penguins on jättänyt tämän asian ainakin toistaiseksi sikseen, mutta se ei tarkoita, etteikö tähän voisi vielä palata myöhemmin. Penguins oli kolme viikkoa sitten vielä itäisen konferenssin viimeisellä sijalla. Nyt tiistain voiton ansiosta joukkue on noussut kahden pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Kuka löisi vetoa tätä joukkuetta vastaan? GM Jim Rutherford on etsinyt keinoa parantaa nykyistä kokoonpanoa. Hän teki kaksi vaihtokauppaa, mutta etsii niitä vielä lisää, Friedman mainitsi.

Kessel on pelannut komean alkukauden, mutta hänen massiivinen kahdeksan miljoonan dollarin palkka (josta Toronto Maple Leafs maksaa 1,2 miljoonaa dollaria kaudessa) on kuitenkin muodostumassa pienoiseksi ongelmaksi Penguinsille.

– Penguinsilla ei ole paljoa nappuloita, joita he voisivat kaupata pois ilman, ettei se muuttaisi merkittävästi joukkuetta. Kesselillä on osittainen siirron estävä pykälä sopimuksessa, joten hänellä on vielä hieman valtaa tässä asiassa. Hän on tehnyt tällä kaudella 10 maalia ja 29 tehopistettä 26 otteluun, joten tehopisteitä ainakin tulee vielä. Saamme nähdä, mihin homma tämä etenee, Friedman päätti.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…