Marraskuun 24. päivä jää suomalaisen jääkiekkoilun historiankirjoihin todennäköisesti ikuisiksi ajoiksi. Se oli päivä, jolloin Winnipeg Jetsin Patrik Laine kiskoi peräti viisi maalia St. Louis Bluesin verkkoon – vain viidellä laukauksella.

Tuon jälkeen suomalaisella maalilingolla on kuitenkin ollut hiljaisempaa, sillä kuudessa seuraavassa pelissä on syntynyt vain kaksi maalia. Ne näkivät päivänvalonsa puolisentoista viikkoa sitten Chicago Blackhawksia vastaan.

Liekkö tämä esimerkiksi osoittaa sen, että Laine on viiden maalin ilotuliksen jälkeen ollut vastustajien leireissä tarkka seurattava ja pideltävä.

Viime yönä St. Louis Bluesia vastaan rupeama jäi kaikkinensa kehnoksi, sillä viisi maalia vaihtui nollaan ja viisi laukausta yhteen. Jets hävisi kamppailun tylysti 0-1.

NHL:n maalipörssin ykkösnimi Laine ja muut winnipegiläiset törmäsivät harmittavaan haasteseen. Blues pisti kaiken likoon edellisen nöyryytyksen jälkeen.

– Meidän laukauksista 22 blokattiin. Se kertoo, että pääsemme heidän päätyyn ja mahdollisuuksia olisi, mutta emme liiku, Paul Maurice sadatteli seuran kotisivuilla.

Neljän ottelun maalittomassa putkessa viilettävän suomalaisen olisi syytä katkaista kuivakausi pian, tai muuten samassa maalimäärässä olevat tai niskaan hengittävät pelaajat karkaavat.