Parilla viime NHL-kaudella loukkaantumisista kärsinyt Vancouver Canucks-hyökkääjä Markus Granlund on tällä sesongilla pysynyt ehjänä ja summannut 37 ottelussa 13 (6+7) tehopistettä.

Useimmiten Canucksin kolmos-nelosketjuissa viilettävä Granlund saattaa ehjänä pysyessään hätyytellä jopa kaudella 2016-17 syntynyttä piste-ennätystään (32).

25-vuotias suomalainen onkin tyytyväinen syksyynsä.

– Ihan hyvin on mennyt omalta osalta. Olen päässyt hyvin pelaamaan ja tekemään tulosta. Jäällä tuntuu hyvältä. Olen ihan tyytyväinen tähän mennessä, ja vielä kun pystyy parantamaan, niin antaa mennä vaan, Granlund toteaa NHL:n suomenkielisillä sivuilla julkaistussa haastattelussa.

Pisteitä tärkeämpää hyökkääjälle on kuitenkin pysyminen terveenä ja joukkueen pääseminen pudotuspeleihin.

Täksi kaudeksi vancouverilaisjoukkueen suurimmat otsikot on aiheuttanut ruotsalainen supertulokas Elias Pettersson. Myös Granlund on hämmästellyt 31 ottelussa tehot 17+18=35 nakutellutta sentteriä.

– Aivan huikea nuori kaveri. Hänen päätään ei paljon huimaa, kun hän pelaa. On tosi kiva katsoa asioita, joita hän tekee jäällä kiekon kanssa. Pelinäkemys, miten hän pystyy kiekon kanssa rytmittämään peliä, tekemään peliä ja voittamaan yks ykkösiä, ne ovat isoja vahvuuksia tässä liigassa, suomalainen hehkuttaa ja jatkaa:

– Nyt luodaan uutta kulttuuria. Me halutaan olla joukkue, jota vastaan on vaikea pelata. Me halutaan pelata kovaa, olla nopea joukkue ja kiinnittää huomiota pieniin yksityiskohtiin.