Nyt oli katastrofaalinen peli: Pekka Rinne koki nolon kohtalon, myös Nashvillen yllä yllättäen synkkiä pilviä

NHL:n parhaisiin joukkueisiin lukeutuvan Nashville Predatorsin suuret vieraspelien vaikeudet saivat jatkoa viime yönäkin. Predsin yli avauserässä jyrännyt Ottawa Senators piti kuin pitikin pisteet kotonaan jatkoajan jälkeen numeroin 4-3.

Vaikka Nashville nyt jatkoille nousikin, oli kamppailussa sen osalta myös haasteita. Kun Sens paukutti tauluun jo avauserässä 3-0-numerot, loppui tähtivahti Pekka Rinteen urakka ensimmäisellä tauolla. Luottoveskari torjui 8/11 laukausta.

Juuse Saroskaan ei pystynyt kelkkaa lopulta voittoon johtavalle tielle kääntämään. Nuorten maailmanmestari venyi pikkumustan eteen 11/12 kertaa. Pelin kolmas suomalainen, Nashvillen Miikka Salomäki jäi puolestaan pisteittä.

Jos oli 36-vuotiaan MM-hopeamitalisti Rinteen iltapuhde vaikea, niin samaa voi tosiaan sanoa myös Nashvillestä. Se on ollut keikkapeleissä viime aikoina todella suurissa vaikeuksissa, kun niistä on tilastoihin kirjattu jo seitsemän tappiota putkeen.

Preds on edellisen kerran tuonut vieraista täyden pistepotin kotiinsa 10. marraskuuta Dallas Starsin kustannuksella.

Vaikeudet kuulostavat ainakin jossain määrin yllättäviltä, sillä Nashville on läntisessä konferenssissa kolmantena tappiosta huolimatta.