Sportsnet-toimittaja Chris Johnston on tiputtanut ilmoille jättimäisen huhun koskien Patrik Lainetta.

Toimittaja kertoo nimittäin, että hänen saamiensa sisäpiiritietojen mukaan 20-vuotias Winnipeg Jets -tähti olisi joutumassa ”offer sheetin” kohteeksi. Laineen sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen, joka avaa pienen mahdollisuuden muille seuroille.

Mikäli ”offer sheet” ei ole tuttu termi, niin sillä tarkoitetaan, että muilla NHL-seuroilla on mahdollisuus tarjota sopimusta sopimuksettomalle rajoitetulle vapaalle agentille. Tarjouksen tullessa edelliskauden seuran on tarjottava pelaajalle vähintään samanlaista sopimusta. Pelaaja voi myös halutessaan kieltäytyä kilpailijan tarjouksesta.

Mikäli siirto kuitenkin tapahtuisi, menettäisi (tässä tapauksessa) Laineen ryöstävä seura peräti neljä ensimmäisen kierroksen varausvuoroaan Jetsille.

Johnston on kuullut samanlaisia huhuja myös Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsista, jolla on niin ikään sopimus katkolla.

– Ei ole mitään syytä uskoa, että Matthews tai Laine haluaisi vaihtaa kilpailevaan leiriin. Mutta jos joku tulee tarjoamaan seitsemänvuotista sopimusta – 15 miljoonan dollarin vuosipalkalla – voimmeko odottaa heidän sanovan ”ei” vain lojaalisuuden takia, Johnston pyörittelee.

”Offer sheet” on nähty NHL:ssä muun muassa kesällä 2012. Tuolloin Philadelphia Flyers pyrki kaappaamaan silloisen Nashville Predators -kapteeni Shea Weberin riveihinsä. Predators kuitenkin vastasi tarjoukseen ja allekirjoitti puolustajansa kanssa 14 vuoden mittaisen ja 110 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Nykyisen Weber kiekkoilee Montreal Canadiensissa.