Näitä näkee harvoin! Liigassa outo tapaus – luotsilta todella poikkeuksellinen avautuminen: ”Ihan p*skaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan syyskaudella upeasti suoraan puolivälieräpaikkaan tarrannut ja nyt viidettä sijaa miehittävän SaiPan perjantainen kotipeli Pelicansia vastaan meni täydellisesti pieleen. Joukkue otti lukua lahtelaisilta peräti numeroin 2-7.

Ei vierailta mitään pois, mutta Pelicansin maaleista suurin osa oli enemmän ja vähemmän seurausta SaiPan uskomattomista koomailuista. Maalivahti Niclas Westerholmillakaan ei ollut kieltämättä paras päivä.

Sarjavitosen päävalmentaja Tero Lehterä tiivisti kamppailun annin pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa suhteellisen poikkeuksellisella tavalla.

– Pyydän joukkueen puolesta anteeksi meidän faneilta ja katsojilta. Tämä oli ihan p*skaa, anteeksi. Ei minulla ole mitään muuta, luotsi sadatteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

SaiPa otti peräti viiden maalin selkäsaunan joukkueelta, jolla oli sivussa useampi avainpelaaja mm. loukkaantumisten ja maajoukkuekomennusten takia. Esimerkiksi avainpakki Casimir Jürgens on Leijonien matkassa, tehohyökkääjä Hynek Zohorna Tsekin maajoukkueessa ja maalivahti Jakub Skarek Tsekin nuorten maajoukkueen mukana.

Nämä ja muut poissaolot eivät kuitenkaan Pelicansia pysäyttäneet.

– Nuoret toivat ennakkoluulottomuuden ja energian tuohon meidän joukkueeseen. (Jesse) Saarinen ja (Mikko) Kousa ottaneet hyvin sellaista johtoalusroolia joukkueessa ja elämässä. Olen ylpeä siitä. Jussi Olkinuora pelaa vahvasti. Meillä on hyvä joukkue, kun jaksamme uskoa siihen, legendaarinen päävalmentaja Ville Nieminen ylpeili.

Lappeenrantalaisten sukeltaminen oli siinäkin mielessä todella outoa, että se on edelleen sarjan toiseksi paras kotijoukkue heti Kärppien jälkeen. SaiPa on kerännyt kotipeleistä peräti 35 pinnaa, kun esimerkiksi kolmannella keikkuvalla HPK:lla on kasassa 28 pistettä.

Pressin voit katsoa SaiPan Youtube-kanavalta painamalla tätä. Maalikoosteen sen sijaan löydät Telian sivuilta klikkaamalla tätä.