Colorado Avalanchen suomalaislaitahyökkääjä Mikko Rantanen ei suostunut vieläkään jäämään ilman tehopisteitä joukkueen kärsiessä vierastappion Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Rantanen oli mukana käynnistelemässä Avalanchen kiriä miehen syötettyä ylivoimalla Tyson Barrien 1-3-kavennysosuman toisen erän alussa. Toisessa erässä 3-3-lukemiin kirinyt Avalanche romahti jälleen kolmannessa erässä päästäen kotijoukkue Penguinsin karkaamaan reilussa parissa minuutissa syntyneellä kolmella osumalla selvään 6-3-voittoon.

Penguinsin illan tähti oli tehot 3+1 paukuttanut Patric Hörnqvist. Myös kotijoukkueen suomalaispuolustaja Olli Määttä pääsi tehoille miehen syötettyä joukkueensa kolmannen maalin.

NHL:n pistepörssin kärkinimenä jo pitkään viihtyneen Rantasen pisteputki venähti ottelussa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Hän on iskenyt tehoputkensa aikana tauluun huimat 4+13=17 pistettä.

28 ottelussa väkevät tehot 11+35=46 kasvatti samalla eroaan ilman pisteitä jääneeseen ketjukaveriinsa Nathan MacKinnoniin, jolla on kasassa 43 tehopistettä.

Kolmantena 42 pisteellään vaaniva Nikita Kucherov jäi tällä kertaa ilman tehomerkintöjä Tampa Bay Lightningin voitettua Detroit Red Wingsin lukemin 6-5. Kucherov tosin taiteili Tampan voittomaalin voittolaukauskisassa.