Mikä on olympiakiekon kohtalo? Aamulehti: Kalervo Kummolalta todella huolestuttavan oloisia kommentteja

© Kuva: Kai Lintinen

Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola oli antanut Aamulehdelle varsin huolestuttavia kommentteja seuraavien talviolympialaisten jääkiekkoturnauksesta. Seuraavat kisat pelataan lajin näkökulmasta eksoottisessa Kiinassa vuonna 2022 eikä turnauksen läpivieminen ole todellakaan kiveen hakattua.

– On mahdollista, että jääkiekko ei ole ollenkaan mukana seuraavissa talviolympialaisissa, Kummola arveli aviisin mukaan.

– Ei se ole automaatio, että jääkiekko on mukana.

Kuten jo viime talvena nähtiin, oli jääkiekkoturnaus rehellisesti sanottuna täydellinen floppi. NHL-pelaajat jäivät Pyeongchangin kisoista pois. Se, lähtevätkö NHL-tähdet Kiinan mahdolliseen turnaukseen lainkaan, on Kummolaan mukaan ”auki”.

Paketti näyttää siis olevan kaikkinensa todella levällään.

Jääkiekkoturnauksen pelaamista Pekingissä puoltaa tosin se fakta, että turnauksen järjestämisen eteen tunnutaan tekevän kaikki mahdollinen. Pöydällä on ollut kolme erilaista variaatiota sekä surkein mahdollinen, eli turnauksen peruminen tyystin.

LUE AIHEESTA: Olympiakiekko jää pois ohjelmasta? Pöydällä neljä vaihtoehtoa – kaikki riippuu NHL:n osallistumisesta

Maailman paras otti kantaa

Mainittuihin asioihin on aiemmin ottanut kantaa mm. kaikkien aikojen kiekkoilija Wayne Gretzky. NHL-pelaajat pitää hänen mukaansa saada takaisin olympiakisoihin.

– Se on aina paljon parempi kaikille, Gretzky oli sanonut aiemmin AP:n mukaan.

– Mielestäni se on erityinen näyttämö. Kotimaalle pelaaminen on erikoista ja ainutlaatuista. Ei ole olemassa mitään hienompaa, kuin olympialaisissa kotimaalle pelaaminen.