Keskittyminen väärissä asioissa? Don Cherry jyrähti Patrik Laineelle: ”Lopeta tuollaiset temput”

© Kuva: Getty Images

Legendaarinen NHL-valmentaja Don Cherry uskoo, että Patrik Laineella uhkaa mennä energia kaukaloissa usein vääriin asioihin.

Persoonallinen rääväsuu otti tuoreessa lähetyksessään yllättäen kantaa suomalaistähden tekemiseen. Winnipeg Jetsin supertähti tunnetaan maalien lisäksi myös fyysisestä pelistään – Laine nauttii vastustajan kanssa painimisesta ja kuittailuista puolin ja toisin.

Cherry kertoo, ettei suomalaisen pitäisi painia heikompien vastustajien kanssa. Tuorein tilanne nähtiin, kun Laine otti yhteen St. Louis Bluesin pakkijärkäle Robert Bortuzzon kanssa.

– Hän on kaveri, joka pystyy tekemään viisi maalia pelissä. Minulla on ehdotus, lopeta tuollaiset temput. Lopeta kokonaan, Cherry summaa Sportsnetin lähetyksessä.

Cherry vertaa suomalaista NHL-legenda Guy Lafleuriin. Se on melkoinen kehu ex-valmentajalta, joka yleensä vain haukkuu nykyisiä pelaajia.

– Lefleur ei edes katsonut vastustajiin päin. Hän ei lähtenyt muiden perään ja sai pelata rauhassa. Ja hän teki useasti yli 50 maalia. Keskity Laine hyökkäyspään peliin – olet silloin parempi kuin, jos keskityt Bortuzzon kaltaisiin kavereihin, Cherry kiteyttää.

Katso Cherryn tuore lähetys tästä: