Jokereiden avainpelaajalta odotetaan tasonnostoa – ovaatko kiekkojumalat yhä suotuisia?

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerit ja Lokomotiv Jaroslavl kohtasivat edellisen kerran vajaa kolme viikkoa sitten. Jokerit voitti ottelun Helsingissä 4-3, mutta paremmaksi joukkueeksi sitä ei voinut hyvällä omallatunnolla todeta. Vieraat hallitsivat peliä ja loivat enemmän vaarallisia maalipaikkoja, mutta jokainen mahdollinen pomppu oli Jokereille suotuisa.

Vastaavaa määrää omia maaleja Lokomotiv tuskin tehtailee lauantaina, kun Jokerit matkaa Jaroslavliin. Helsinkiläisten pelistä pitää löytyä muutakin kuin luottoa hyvään onneen.

– Pitää olla ihan nappisuoritus. Lokomotivia vastaan ei yleensä tehdä vieraissa hirveästi maaleja. Viisikoiden pitää olla tiiviimpiä ja maalipaikat on hyödynnettävä tehokkaammin kuin keskiviikkona, Sami Lepistö sanoi helsinkiläisseuran nettisivuilla viitaten Spartak Moskovalle kärsittyyn tuoreeseen 1-5-murskatappioon.

Lokomotiv on läntisen konferenssin kolmantena ja Jokerit neljäntenä pisteen perässä, mutta jopa kolme ottelua illan kotijoukkuetta vähemmän pelanneena. Viime aikoina Lokomotivin putki on kuitenkin luistanut, sillä viimeisestä kymmenestä ottelusta sillä on seitsemän voittoa. Jokereilla vastaava lukema on kuusi.

Kotijoukkueen tehokkain pelaaja läpi kauden on ollut Venäjän maajoukkueessakin usein nähty 28-vuotias Andrei Loktionov. Yhteensä 28 maaottelua Venäjän paidassa pelannut Loktionov on tehnyt 35 ottelussa 12 maalia ja 19 syöttöä.

Jokerit odottaa yhä avainpelaajiltaan tasaisempaa suorittamista. Nicklas JensenPeter Regin ja Marko Anttila ovat yhä loukkaantuneiden listalla, joten muilta pelaajilta kysytään jälleen enemmän.

Erityisesti ison profiilin puolustajaksi viime kaudella hankitulta Tommi Kivistöltä on odotettu jo tovi tasonnostoa. Spartak-ottelu oli jälleen Kivistölle vaikea ilta puolustajan ollessa kahdessa Spartakin maalissa ratkaisevasti myöhässä miesvartioinnin osalta.

Sunnuntaina Jokerit kohtaa vieraskiertuellaan Severstal Tsherepovetsin. Viasat ja Viaplay näyttävät molemmat viikonlopun ottelut suorina lähetyksinä perjantaina kello 18.30 ja sunnuntaina 16.30 alkaen.

Anssi Shemeikka

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…