Jättipotti NHL:stä? Nuoret Leijonat odottaa huippunimiä Pohjois-Amerikasta – ”Keskusteluita käyty”

Nuoret Leijonat valmistautuu jo vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

Joukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas julkaisi tällä viikolla ensimmäisen leiriryhmän. Samalla käskijä paljasti, että ryhmässä on kolme vapaata paikkaa – on mahdollista, että leirille nimetään myöhemmin kolme muuta hyökkääjää.

Näiden nimien ohella Ahokas tähyää vielä NHL:n suuntaan. Taalajäillä on pelannut tällä kaudella peräti kuusi suomalaisnimeä, jotka voisivat periaatteessa edustaa Nuoria Leijonia arvokisoissa.

– Kyllä me jotain tehdään suomalaisessa kiekossa oikein – eihän tällaista tilannetta ole ollut ikinä! Kuusi alle 20-vuotiasta pelaajaa on pelannut jo tällä kaudella NHL-pelejä. Hienoa nähdä, kuinka nuoret pelaajat menevät eteenpäin ja suomalainen kiekko kehittyy, Ahokas kertoo Leijonat.comin haastattelussa.

Valmentaja on ehtinyt jutella jo pelaajien ja NHL-seurojen kanssa. Muun muassa Eeli Tolvasen, Henri Jokiharjun, Miro Heiskasen, Urho Vaakanaisen ja Jesperi Kotkaniemen ja Jokereihin siityneen Kristian Vesalaisen tilanteet ovat vielä auki.

– Olin viikon Pohjois-Amerikassa. Keskusteluita on käyty. Me ilmoitamme, kun on asiaa tämän suhteen. NHL-pelaajat ovat seuroissaan sopimuksen alla, sen takia siitä puhuminen tässä vaiheessa vielä mahdotonta, Ahokas summaa.

Lähde: Lue Ahokkaan koko haastattelu tästä</em>

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…