Pittsburgh Penguinsin Juuso Riikolasta tuli yön NHL-kierroksella jälleen uusi suomalaismaalintekijä taalaliigassa, kun 25-vuotias puolustaja kiskaisi komean lämärin verkkoon Penguinsin 6-1-voitossa St.Louis Bluesia vastaan.

Ennen ottelua ei kuitenkaan ollut edes selvää, pelaako Riikola kyseisessä kamppailussa, sillä reilun viikon aivotärähdyksen vuoksi kokoonpanosta sivussa ollut pakkijärkäle Jamie Oleksiak sai lääkäreiltä vihreää valoa ja oli valmiina hyppäämään kaukaloon.

Penguins-luotsi Mike Sullivan päätti kuitenkin olla tekemättä muutoksia pakkirosteriinsa, jolla pennsylvanialaisjoukkue oli napannut jo neljä peräkkäistä voittoa.

Riikola kiitti valmentajaansa hienolla tavalla ja tämä olikin suomalaisen onnistumisesta äärimmäisen iloinen.

– Se oli mahtavaa hänelle. Hänen hymynsä oli korvissa maalin jälkeen ja hän sai ottelun jälkeen kopissa suuret suosionosoitukset. Huomioimme hänen ensimmäisen osumansa NHL:ssä. Se on jotakin, mitä ei koskaan unohda. Valtava juttu ja olemme haltioissamme hänen puolestaan, Sullivan hehkutti Pittsburgh Tribune-Review’lle.

Myös Penguinsin tähtipakki Kris Letang riemuitsi Riikolan onnistumista.

– Se oli upeaa. Hänellä on ollut niin paljon paikkoja, niin useita tolppia. Luulen, että kaikki ovat onnellisia hänen puolestaan, Letang maalaili.

LUE LISÄÄ: Suomalaispuolustaja iski NHL-uransa ensimmäisen maalin hirmuisella laukauksella – katso video