Hienoista otteistaan pitkin syksyä kehuja kerännyttä Dallas Stars-puolustaja Miro Heiskasta verrattiin jälleen uuteen NHL-legendaan.

Koko kauden 19-vuotiasta suomalaistulokasta ylistänyt Stars-luotsi Jim Montgomery pisti tällä kertaa pöytään melkoisen nimen.

– Niedermayer, Scott Niedermayer, Montgomery latasi kysyttäessä jälleen vertailukohtaa.

Urallaan yli 1200 NHL-ottelua pelannut ja neljä Stanley Cupia voittanut kanadalaispakki Niedermayer muistetaan esimerkiksi upeasta suorituksestaan New Jersey Devils-paidassa vuoden 1995 Stanley Cup -finaaleissa, jota myös Montgomery innostui vertailun yhteydessä kuvaamaan.

– Se on luojan antama kyky. Tilanne, jossa Niedermayer iski maalin Devilsille syöksyttyään maalille, kiirehdittyään takaisin ja katkaistuaan pelin ja mentyään taas maalille ja iskettyään lopulta osuman. Olemme nähneet Miron tekevän sen tällä kaudella jo kolme tai neljä kertaa, Stars-luotsi ylisti.

Jo aiemmin Heiskasen yhteydessä on puhuttu toisesta nelinkertaisesta Stanley Cup -mestarista, kun kanadalaisen TSN-kanavan kiekkoanalyytikko Craig Button vertasi suomalaista Detroit Red Wings-legenda Nicklas Lidströmiin.

– Hän vain ottaa vastustajat pois kiekosta ennen kuin he edes huomaavatkaan. Hän on kuin kirurgi, jonka viiltoa ei edes tunne kun leikataan, Button maalaili tuolloin.

Lähde: SB Nation

LUE LISÄÄ: Jäätävä arvio! Miro Heiskasta verrataan jo nelinkertaiseen Stanley Cup-voittajaan – ”Ymmärtää pelin aivan toisella tasolla kuin muut”