Connor McDavid ällistyttää: Saumat nousta todella harvinaiseen kastiin – vain viisi pelaajaa pystynyt samaan!

© Kuva: Getty Images

Kun tämän hetken kenties paras kiekkoilija Connor McDavid, 21, on saalistanut NHL:n runkosarjan 243 ottelussa jo tehot 106+199=305, voi kanukki tehdä lähitulevaisuudessa todella harvinaisen tempun taalajäillä.

Seuraava syöttöpiste on Edmonton Oilers -kipparin kohdalla lähes ainutlaatuinen, jos ja kun se syntyy ennen tammikuun 13. päivää. Se on selvä, että esimerkiksi ilman loukkaantumisia syöttöpinna tullee hyvinkin nopeasti.

McDavid täyttää tammikuussa 22 vuotta. Jos hän rikkoo 200 syöttöpinnan rajan ennen seuraavia syntymäpäiviään, tulee kanadalaisesta supertähdestä vasta kuudes pelaaja koko sarjan historiassa, joka on onnistunut napsimaan mainitun määrän syöttöjä ennen tuota 22 vuoden ikää.

Kuten alussa mainittu piste-esimerkki todistaa, on McDavid tullut tutuksi kaikkien muiden maagisten taitojensa lisäksi etenkin jäätävästä pelinrakennustaidostaan ja huimasta syöttelykäsityksestään.