Auts! Liigajoukkueelta karu piikki vastustajalle? Pasi Nurmisen legendaarinen ”ilmaveivi” taas pinnalla

© Kuva: Juha Tamminen

Uusi liigaviikko starttaa tiistaina Lahdesta, jossa paikallinen Pelicans ja Lukko iskevät yhteen syksyn toisessa keskinäisessä. Voitot ovat menneet tasan 1-1, kun kumpikin on voittanut kotona.

Kuten olettaa saattaa, mahtaisi vierasvoitto maistua viiden ottelun kuntopuntarissa kakkosena olevalle Lukolle erityisesti. Joukkue on noussut viime aikojen loistavien otteidensa ansiosta jo kymmenennelle sijalle, ja nyt suoraan puolivälieräpaikkaan on enää kolme pinnaa.

Raumalaisjoukkue pistikin heti tiistaina aamutuimaan melkoista piikkiä Lahden suuntaan omalla Twitter-tilillään.

– Huomenta! Silmämme ja korvamme paikan päällä, Risto Leino, on jo saapunut pelipaikoille. Mitkä ovat tuoreimmat kuulumiset Lahdesta? Lukon tilillä udeltiin Leinolta, joka on raumalaisen Radio Ramonan selostaja.

Teksin oheen laitettu GIF-pätkä Pelicansin kakkosluotsi Pasi Nurmisen legendaarisesta ”ilmaveivistä” sekä videoon muokattu selostus saattoivat saada jonkun huvittumaan. Ex-tähtivahti teki ”ilmaveivin” kaaduttuaan punaisella matolla hänen asteltua Slovakian kultaisten MM-kisojen jälkeen ulos lentokoneesta vuonna 2011.

Videon voit katsoa hassuine selostuksineen täältä tai alhaalta.

Sosiaalisen median ansiosta eri urheilujoukkueiden on nähty lähimenneisyydessä piikittelevän toisiaan ja hakevan ennakkoasetelmia toinen toistaan hassummilla tai erikoisemmilla päivityksillä.

Yksi syksyn puhuttavimmista ”sanasodista” on ollut tämä HIFK:n ja Kärppien välinen lyhyt piikittely.

Kuluvalla viikolla Liigassa pelataan myös keskiviikkona ja perjantaina. Myös torstaina vauhtiin pyörähtävä Venäjän EHT-turnaus värittää vilkasta kiekkoviikkoa.