Ällistyttävä nousu NHL:n eliittiin! Suomalaisyllättäjä huikeaan temppuun – tähän ei moni pysty

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers -uralleen ällistyttävän kovan alun saanut Mikko Koskinen torjui viime yönä jo kauden kahdeksannen voittonsa, kun hänen joukkueensa nollasi Vegas Golden Knightsin numeroin 2-1. Ottelun kakkostähden NHL-uran yhteensä kymmenes voitto on omalla tavallaan historiallinen NHL:ssä.

30-vuotiaasta suomalaisesta tuli vanhin vasta kymmenennen runkosarjavoiton NHL:ssä ottanut maalivahti sitten Viktor Fasthin. Kolmekymppinen ruotsalainen pelasi taalajäillä kausina 2012-15, ja mainittuun rajapyykkiin hän ylsi 30 vuoden ja 212 päivän iässä maaliskuussa 2013.

Koskisen tarkka ikä kymmenennen voiton aikaan oli 30 vuotta ja 137 päivää.

Koskisen nousu parrasvaloihin on komea, sillä esimerkiksi nyt torjuntaprosentti näyttää lukemia 92,8. Debyyttikaudella 2010-11 NY Islandersin sotisovassa vastaava tilasto oli onneton 87,3.

Täytyy ymmärtää se fakta, että kova- ja nopeatempoiseen nyky-NHL:n eliittiin murtautuminen Koskisen iässä ei todellakaan ole helppoa.