Aleksandr Ovetshkin jyrää NHL:ssä – jättänyt supertähdet taakseen hurjassa tilastossa, yllättävä nimi piinaa

© Kuva: Getty Images
Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Viime yönä NHL:ssä maalin mieheen tehneet nakuttaneet Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin ja St. Louis Bluesin Vladimir Tarasenko ovat eräässä komeassa tilastossa omilla lukemillaan.

Sarjan tilastoihin erikoistunut NHL Public Relations -niminen Twitter-tili tiesi viestiä, että kummatkin ovat paukuttaneet 118 maalia tasakentällisin kaudesta 2014-15 lähtien.

Venäläiskaksikko on repinyt seuraaviin eroa, sillä Patrick Kane keikkuu kolmantena 111 rysällään. Nikita Kutsherov (108) on neljäntenä ja John Tavares (107) viidentenä.

Ovetshkin on ollut tehokkain kaudesta 2014-15 lähtien myös kaikki runkosarjan maalit laskettuna 204 osumallaan. Tässäkin kakkosena on ehkä joidenkin mielissä yllätysnimi Tarasenko (158) ennen Tavaresia (153) ja Sidney Crosbya (150) – jonka voisi maagisista pelintekotaidoistaan huolimatta kuvitella olevan esimerkiksi Blues-pelaajan edellä tilastoissa kakkosena.

Tällä kaudella tehot 19+12=31 kiskoneen Ovetshkinin tähdittämä Capitals kaatoi yöllä New Jersey Devilsin lukemin 6-3. Tarasenkon (9+11=20) Blues puolestaan kellisti Colorado Avalanchen jatkoajalla luvuin 3-2.

Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!