Aivan älytön temppu jo realismia – tuhoaako Mikko Rantanen Mario Lemieux’n vuosia vanhan maagisen rajapyykin?

© Kuva: Getty Images

Kuten jääkiekon seuraajat tietävät, on Mikko Rantanen ollut NHL:ssä aivan valtavissa liekeissä. Kun Colorado Avalanche on pelannut kautta 29 ottelun verran, on sarjan pistekärki nakuttanut ällistyttävän kovat tehot 12+35=47. Noilla hän on kolmen pinnan erolla ykkösenä ennen joukkuekaveri Nathan MacKinnonia (19+25=44).

Nousiaisista lähtöisin olevan nuorten maailmanmestarin tahti on alkukaudesta ollut niin huima, että Rantanen voi yltää runkosarjassa kirkkaasti yli sadan pisteen.

NHL Network -niminen Twitter-tili muistutti, että suomalainen voi takoa kovimmat runkosarjapisteet sitten sesongin 1995-96. Tuolloin Pittsburgh Penguinsia kipparoinut Mario Lemieux nakutti suorastaan mielipuoliset tehot 69+92=161.

Koska nyt Rantanen on järjettömässä reilun 130 pinnan vauhdissa, voi hänestä tulla ensimmäinen kyseisen rajan rikkoja sitten Lemiux’n. Eli suomeksi sanottuna Coloradon tähti saattaa liekehtiä tehokkaimmaksi pelaajaksi yli 20 vuoteen.

Lemieux’n maagisen kauden jälkeen pistepörssin voittoon on vaadittu parhaimmillaan tehot 44+83=127. Tuohon ylsi Jaromir Jagr ennen vuosituhannen vaihdetta kaudella 1998-99.

LUE MYÖS:
Ällistyttävää, Mikko Rantanen! Suomalainen takoi ennätyksen, venyi lisäksi todella harvinaiseen temppuun

Hetkinen? Mikko Rantanen jäi Coloradon supertähden pommin alle tylysti – tapauksella huvittavat seuraukset

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…