Kanada-Tanska 14-0, Kazakstan-USA 2-8 ja viimeisimpänä Kazakstan-Slovakia 2-11.

Tasoerot nuorten MM-jäillä ovat venähtäneet vuodenvaihteen Kanadan kisoissa lajin maineen kannalta valitettavan suuriksi. Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna pelatun Kazakstanin ja Slovakian välisen ottelun tulos 2-11 on ehkä kaikkein karuin esimerkki joukkueiden suurista suorituskykyjen eroista.

Slovakialle ja Kazakstanille kaikki kunnia, mutta kun kyseiset maat olivat ennakkoon ja lopulta tulostenkin perusteella A-lohkon kaksi heikointa joukkuetta, on tulos kaikkinensa erikoinen. Kaiken järjen mukaanhan tämän pelin piti olla se, jossa tiukan ja kovan väännön jälkeen ratkaistaan viimeinen eli neljäs jatkopaikka.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että lohkosta neljäntenä puolivälieriin menevä Slovakia hävisi muissa otteluissaan Suomelle 1-5 ja Ruotsillekin selvästi 2-5. USA:n se sentään pystyi haastamaan miehekkäästi häviten vain 1-2.

Karsintaotteluihin jymähtäneen Kazakstanin maaliero on kolmen pelin jälkeen järjetön 4-24. Lisää ryöpytystä lienee luvassa, sillä sarjanousijan ja heti paikan uusimista yrittävän maan viimeinen vastus alkulohkossa on voitosta voittoon liitänyt Ruotsi.