28-vuotiaana ensi kertaa Leijoniin! Syksyn sensaatiohyökkääjä palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana kuin koskaan

© Kuva: Juha Tamminen

Upeaa Liiga-kautta pelaava KooKoo-hyökkääjä Anrei Hakulinen palkittiin mainioista otteistaan uran ensimmäisellä maajoukkuekutsulla, kun Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen valitsi 28-vuotiaan Hakulisen kauden toiseen EHT-turnaukseen, torstaina käynnistyvään Channel One Cupiin.

– Kyllä valinta oli pienimuotoinen yllätys. Syksyn olen pelannut ihan hyvin ja Jalonen kävi tässä sanomassa aiemmin syksyllä, että Venäjän turnauksessa nähdään paljon uusia pelaajia, niin tiesin, että nyt voisi olla pieni mahdollisuus päästä turnaukseen mukaan, Hakulinen toteaa KooKoon nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Hyökkääjälle tuleva turnaus on varmasti ikimuistoinen, sillä hän ei ole aiemmin pelannut edes yhtään juniorimaaottelua.

Loukkaantumisen vuoksi haastavan viime kauden jälkeen Hakulinen palasi täksi kaudeksi kaukaloon vahvempana kuin koskaan.

– Kesällä treenattiin hyvin ja huolellisesti, mutta varmaankin se henkinen puoli on kasvanut. Kun tulee hyvä peli, niin seuraava peli ei ole ihan pohjanoteeraus. Ehkä se tasaisuus suorittamisessa on löytynyt, henkisesti olen kasvanut, Hakulinen toteaa ja jatkaa:

– Olen vähentänyt jääkiekon ”pelaamista” kotona ja jättänyt lätkään liittyvät asiat pitkälti vain hallille. Ehkä se on viime kaudesta muuttunut.

Muutoksillaan turkulaislähtöinen kiekkoilija on saanut uransa melkoiseen lentoon, sillä Liiga-uran piste-ennätys on mennyt rikki jo tässä vaiheessa kautta.

28 ottelussa Hakulinen on summannut tehot 10+16=26.