Suomalaislupaus Miro Heiskanen on aloittanut NHL-tulokaskautensa mahtavasti Dallas Starsin riveissä.

Heiskanen on summannut ensimmäiseen 12 otteluun hienot tehot 2+2=4, ja mikä tärkeintä, 19-vuotias puolustaja on kuulunut joukkueensa alakerran tärkeimpiin pelaajiin ja vastuuta on tullut yli 20 minuuttia ottelua kohden.

Heiskasen loistava alku on kuitenkin jäänyt pahasti Vancouver Canucksin supertulokkaan Elias Petterssonin varjoon, ja ehkä ihan syystäkin – onhan ruotsalainen ollut yksi sarjan parhaita pelaajia alkukaudella.

Dallasissa pelaaja ei kuitenkaan pääse niin helposti loistamaan, koska markkina-alue on merkittävästi pienempi kuin juuri esimerkiksi Kanadan suurkaupungissa.

Starsin hyökkääjä Jason Spezza jätti Kanadan pääkaupungin Ottawan kirkkaat valot vuonna 2014 ja siirtyi Dallasiin pitkällä ja rahakkaalla sopimuksella. Yli 1000 NHL-peliä tahkonnut konkari tietää, että Heiskanen tule saamaan välttämättä heti sitä arvostusta NHL:ssä, jonka hän ehkä ansaitsisi.

– Hän tulee piilottelemaan Dallasissa seuraavat pari vuotta, eikä kukaan tiedä mitä hän tekee. Mutta sitten hänen tilastonsa alkavat puhumaan puolestaan ja hän tulee räjäyttämään ihmisten tajunnan. Näin uskon asian menevän, Spezza sanoi Sportsnetin haastattelussa.